Predsjednica Bandića stavlja u odbor za proslavu 'Oluje'?

Vijesti 16. tra 201513:29 > 13:31
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošlog je tjedna izašao iz pritvora, protiv njega je u tijeku nekoliko ozbiljnih istraga, a on bi unatoč tome za koji dan mogao odlučivati o proslavi 20. godišnjice 'Oluje'.

Dogodilo bi se to kad bi premijer Zoran Milanović prihvatio inicijativu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o osnivanju državnog odbora, unutar kojeg bi se postigao dogovor o obilježavanju obljetnice. Naime, predsjednica predlaže da u to tijelo uđe i Bandić. 

Grabar-Kitarović izjavila je u utorak da je poslala Milanoviću dopis s prijedlogom za formiranje državnog odbora za ‘Oluju’, čiji bi članovi bili predstavnici njezinog i premijerovog ureda, Sabora, parlamentarnih stranaka, Glavnog stožera te ratni zapovjednici u ovoj oslobodilačkoj operaciji. Predsjednica nije tom prilikom spomenula da je u pismu premijeru navela da bi u ovakvom odboru trebalo biti mjesta i za gradonačelnike Zagreba i Knina, dakle Bandića i Josipu Rimac, članicu predsjedništva HDZ-a. 

U slučaju da državni odbor zaista bude osnovan i to u sastavu što ga predlaže Grabar-Kitarović, bio bi to za Bandića jasan signal da ga nacionalna politika nije odbacila, iako se gradonačelnik našao na udaru zakona. Bandić bi sjedio na sastancima s izaslanicima vodećih ljudi u državi s kojima bi analizirao kako bi ove godine bilo najbolje proslaviti ‘Oluju’, piše Novi list.