Predsjednica naljutila Banske dvore intervjuom Slovencima

Vijesti 21. tra 201514:20 > 14:24
Izvor: Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svojim je intervjuom za TV Sloveniju, moglo bi se tako reći, internacionalizirala sukob s premijerom Zoranom Milanovićem.

Vrlo je opširno govorila o Hrvatskoj kao o zemlji u kojoj vladaju ‘sivilo i malodušje’, pa su na njezinoj inauguraciji građanima dijeljene zastavice, ‘kako bi se vratilo boje i optimizam’, te o Vladi koja je sputava u želji da pokrene državu.

Iako je Grabar-Kitarović naglasila da se ‘problemi obitelji rješavaju unutar nje, jer se mora znati vrijeme, mjesto i način’, potpuno je otvoreno Slovencima iznosila što točno traži od Vlade Zorana Milanovića.

U Banskim dvorima bili su iskreno iznenađeni razinom indiskrecije koju je predsjednica Republike ponudila u razgovoru za stranu TV kuću.

 ”Tako se valjda ne ponaša niti jedan drugi predsjednik na svijetu. Nezamislivo je da predsjednik, osim hrvatskog, ode u inozemstvo i tamo raščlanjuje odnose s vladom države iz koje dolazi. Nije jasno je li to kod Grabar-Kitarović u pitanju očaj ili neznanje”, komentirao je jedan vladin dužnosnik, piše Novi list.