Bernardić: U vladajućoj koaliciji nema suglasja niti o terminu glasovanja

Vijesti 20. ruj 201913:49 > 14:07
N1 Hrvatska

Najava predsjedatelja Furija Radina da će Hrvatski sabor glasovanje po raspravljenim točkama umjesto u podne odraditi sat poslije razljutila je u petak saborsku oporbu.

Naime, Klub zastupnika Milana Bandića nije se pojavio na vrijeme na glasanju predviđenom u 13 sati pa je odgođeno za iza 13 sati do okupljanja zastupnika. Prvo je na redu bilo glasanje za aktivaciju mandata bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i bivšeg ministra državne imovine Gorana Marića. Potom je potvrđeno skidanje imuniteta bivšem ministru uprave i saborskom zastupniku Lovri Kuščeviću.

SDP-ov Gordan Maras pripisao je odgodu glasovanja tome što je zagrebački gradonačelnik Bandić ucijenio premijera Andreja Plenkovića, a šef SDP-a Davor Bernardić rekao je da je to pokazatelj da se vladajuća koalicija ne može dogovoriti ni o terminu glasovanja. 

“U vladajućoj koaliciji nema suglasja ni oko čega, vlada kompletan razdor pa se ne može dogovoriti ni oko termina glasovanja”, ustvrdio je Bernardić.

Odgodom su nezadovoljni i HSS-ovci koji su pak tražili stanku u čemu im je predsjedatelj Radin u konačnici udovoljio.

Branko Bačić je, pak, odgodu glasovanja pripisao “tehničkim problemima”.

SDP-ov Arsen Bauk komentirao je: 

“Ako vladajuća većina nema sigurnost da će imati kvorum, onda neka ne zakazuje glasovanje. Ako zakažu glasanje, neka se onda pojave. Nadam se da će ova situacija dovesti do pada podrške javnosti ovoj parlamentarnoj većini”, 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram