Kujundžić: Povećanje koeficijenata od 2 posto kompromisno i racionalno rješenje

Vijesti 31. lis 201910:10 > 10:12
N1 Hrvatska

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako je povećanje koeficijenata od dva posto koje su jučer dogovorili koalicijski partneri, kompromisno i racionalno rješenje u granicama mogućeg.

“Ovo je je jedno kompromisno i racionalno rješenje gdje razumijemo da je učiteljima i profesorima potrebno povećati plaće u granicama mogućega”, rekao je Milan Kujundžić

VEZANE VIJESTI

“Za razumjeti je bilo koga jer su potrebe takve da trebaju veće plaće međutim trebamo imati cjelinu, i za bolesne i za zdrave, za ceste i tvornice i za sve drugo. Za sve ima koliko ima i to treba pošteno podijeliti”, dodao je.

Osvrćući se na ultimatum HNS-a oko zahtjeva za povećenjam plaća zaposlenima u školstvu rekao je: “Nema tu ultimatuma. To su male igraonice”.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića s šefom HNS-a Ivanom Vrdoljakom dogovoreno je da će, osim rasta osnovice od šest posto u sljedećoj godini (2+2+2), ako cjelokupno rješenje koeficijenata i analiza plaća ne budu gotovi do 30. lipnja, od tog datuma rasti koeficijenti u prosvjeti dva posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram