"Merčep nikoga nije ubio, od svakog predsjednika očekujem da ga pomiluje!"

Vijesti 19. pro 201912:38 > 12:42
Podijeli:
Izvor: N1

Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu kampanje danas je posjetila Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske

“Pozvali smo predsjednicu s kojom zadnjih pet godina jako dobro surađujemo. Svrha je bila zahvaliti joj za sve što je učinila za braniteljsku populaciju i da se odmori od ove prljave igre koja se zove politika.Nismo razgovarali politički. Svatko će glasovati po svojoj savjesti”, rekao je general Đuro Dečak.

Upitan zloubotrebljavaju li se braniteljska pitanja u ovoj kampanji, odgovorio je:

“Mislim da ne. Svatko će glasati po savjesti. Nema diktata. Mi smo apolitični. U udrugama nema mjesta stranačkoj politici.”

VEZANE VIJESTI

Komentirao je i izjavu Miroslava Škore koji bi pomilovao Tomislava Merčepa, kojeg Dečak smatra kolateralnom žrtvom zapovjedne odgovornosti.

“Tomislav Merčep je moj ratni drug u punom smislu riječi. Zajedno smo ratovali i oslobađali Zapadnu Slavoniju. To što se radi s Merčepom je sramota svih nas koji živimo u Hrvatskoj. Jednog polumrtvog čovjeka držimo, ne znam kome je on opasnost više, a osobno znam da on nikoga nije nogom u guzicu udario, oprostite na izrazu.

Dakle, kolateralna žrtva zapovjedne odgovornosti. Tomislav Merčep nikoga nije ubio u ovoj državi i za primjer on sada služi kaznu. Jednako toliko sam i ja kriv, koliko je i Merčep”, kazao je.

Bi li i od Grabar-Kitarović očekivao da pomiluje Merčepa rekao je: “Naravno. I od svakog predsjednika. “

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram