Olujni vjetar na A1 od Sv. Roka do Božića, u Lici pada snijeg

Vijesti 28. pro 201921:57 > 21:58
Izvor: Ilustracija

Zbog olujnog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km na sat, a snijeg mjestimice pada u Lici, izvijestio je u subotu navečer Hrvatski auto klub (HAK).

Jak vjetar mjestimice usporava promet i na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Kikovica gdje se također vozi uz ograničenje brzine od 60 km na sat.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Snijeg mjestimice pada u Lici. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obvezna uporaba zimske opreme na županijskoj cesti ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

U prekidu je trajektna linija 435 Zadar (Gaženica) – Iž (Bršanj) – Rava – M. Rava.

Ticanje luka M. Rava i Rava obavit će se u nedjelju 29. prosinca s polaskom iz Zadra (Gaženice) u 15,30 sati. Povratno putovanje iz M. Rave je u 18,15 a iz Rave u 18,35 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.