Kujundžiću je ovo zadnji mandat: Ja sigurno ministar zdravstva više neću biti

Vijesti 24. sij 202012:36 > 12:41
N1

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, na konferenciji za novinare sazvanoj zbog napada na novinarku Slobodne Dalmacije, komentirao je i svoj ministarski posao.

“Ja sigurno ministar zdravstva neću biti”, rekao je Kujundžić, dodavši da će otrpjeti sljedećih nekoliko mjeseci na dužnosti, ali da neće prihvatiti novi ministarski angažman, ukoliko mu bude ponuđen.

VEZANE VIJESTI

Kujundžić je na konferenciji rekao da biti ministar zdravstva ni u jednoj zemlji nije lagan posao, ali da je u Hrvatskoj utoliko teži, jer država ima brojne probleme u zdravstvu.

“Biti ministar zdravstva u bilo kojoj zemlji je vrlo težak posao, a u Hrvatskoj još malo teže jer imamo puno problema. Nosio sam se s time s cijelom Vladom i učinili smo sustav stabilnim, osigurali najuspješnije povlačenje iz EU fondova, obnovili brojne bolnice, osigurali sve nove lijekove u Hrvatskoj prije nego u brojnim bogatim zemljama, podigli fond za skupe lijekove, pokrenuli inicijativu za izgradnje nacionalne dječje bolnice, napravili smo nacionalni program protiv raka… S onim što sam učinio, mogu reći da sam ponosan i zadovoljan.

Nisam karijerni političar, nije da nemam kamo otići. Spreman sam otrpjeti ovih nekoliko mjeseci i odradit ću mandat do kraja, ali više ne želim sjediti u fotelji ministra zdravstva”, rekao je Kujundžić.

Tijek događaja s konferencije za novinare ministra Kujundžića pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a477963/Kujundzic-o-napadu-na-novinarku.html