Zagreb: Uhvaćen serijski kradljivac bankovnih kartica koji je krao po tramvajima

Vijesti 24. sij 202014:04 > 14:08
Ilustracija

Zagrebačka policija uhvatila je kradljivca koji je putnicama po tramvajima krao bankovne kartice i potom podizao novac s bankomata ili njima plaćao razne proizvode po trgovinama, pri čemu je od kraja 2016. napravio trošak od gotovo 50.000 kuna.

Policija 48-godišnjeg osumnjičenika tereti za sedam krađa bankovnih kartica i čak 112 slučajeva računalnih prijevara, od kojih je 83 ostalo u pokušaju.

Muškarac je uglavnom operirao po tramvajima i središtu grada, gdje je prilazio ženama i iz torbica im krao novčanike s karticama i dokumentima.

U jednom slučaju žrtva mu je bio muškarac kojem je na parkiralištu na Žitnjaku probio gumu na vozilu i zatim mu sa suvozačevog sjedala ukrao torbicu s novcem i dokumentima, nakon čega je u sedam navrata podigao ukupno 11.000 kuna.

Nakon što bi se domogao kartice lopov je podizao novac s bankomata dok god je mogao, a policija je zabilježila i brojne pokušaje u kojima nije uspio podignuti novac.

Terete ga također i za računalne prevare u kojima zasad ostaje nepoznat način na koji se domogao kreditnih kartica, kojima je također podizao novac s bankomata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.