Troje djece pobjeglo iz zagrebačkog vrtića, odgojiteljicama opomena pred otkaz

Vijesti 29. sij 202017:26 > 17:33
N1

Odgojiteljice pod čijim su nadzorom nestala djeca iz zagrebačkog vrtića kažnjene su opomenom pred otkaz, a Povjerenstvo za nadzor Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića, javlja Dnevnik.hr.

U zagrebačkom dječjem vrtiću “Šumska jagoda” prije tjedan dana troje djece neprimjetno je otišlo iz vrtića i šetalo okolicom, a nitko to nije primijetio dok djecu na ulici nije uočio roditelj djeteta koje pohađa isti vrtić. Odgojiteljice, koje su odgovorne za propust, kažnjene su opomenom pred otkaz, piše Dnevnik.hr.

VEZANE VIJESTI

“U Dječjem vrtiću ‘Šumska jagoda’ došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić “Šumska jagoda” uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića”, priopćio je pročelnik gradskog ureda Ivica Lovrić.

Roditelji nakratko nestale djece uputili su i zahtjev za inspekcijskim nadzorom Prosvjetnom inspektoratu Ministarstva znanosti i obrazovanja te su o tome obavijestili ministricu Divjak i Lovrića.

Nakon incidenta ravnateljica vrtića Nives Benčić poslala je roditeljima izvještaj u kojem tvrdi kako će se intenzivirati aktivnosti i sadržaji vezani za sigurnost djeteta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.