Osječki gradonačelnik prvi put nakon operacije: "Grad funkcionira stabilno"

Vijesti 19. velj 202016:53 > 16:58
PIXSELL/Davor Javorovic

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić u srijedu je prvi put dao izjavu novinarima nakon što je u travnju prošle godine imao kardiokiruršku operaciju te je poručio kako grad funkcionira stabilno i da planiraju intenzivirati aktivnosti kako bi u Gradskoj upravi do kraja mandata proveli sve što su obećali.

Ivan Vrkić je u travnju prošle godine hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkoga KBC-a, nakon čega je operiran u KBC-u Zagreb, gdje su mu ugrađene dvije premosnice, a nakon operacije je imao i blaži moždani udar.

U izjavi novinarima uoči posjeta kineske veleposlanice Erwen Xu i kineskih gospodarstvenika Vrkić je rekao kako je bio i na operaciji glasnica u Zagrebu te da sada nešto bolje govori, da još ne hoda dobro, ali mentalno funkcionira.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o oporavku, rekao je kako će u početku raditi i dolaziti u Gradsku upravu svaki drugi dan, ali vjeruje da će tijekom preostalog dijela mandata početi dolaziti na posao svaki dan i raditi kao i prije.

Rekao je kako neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća, najavljenoj za 24. veljače, ali sudjeluje u njezinoj pripremi.

Ocijenio je kako nedavno najavljeni odlazak nezavisnih vijećnika Karla Šatvara i Dragana Vulina iz vladajuće većine u oporbu neće ugoziti većinu u Gradskom vijeću.

Komentirajući nedavni zahtjev osječkoga HDZ-a da se poskupljenje vode građanima kompenzira smanjenjem nekih drugih komunalnih usluga ili smanjivanjem prireza, Vrkić je istaknuo kako je Gradska uprava ovih dana u javnu raspravu uputila prijedlog o smanjivanju prireza s 13 na 10 posto, čime bi se Grad odrekao oko 10 milijuna kuna prihoda.

#related-news_0

“To je prvi korak jer će najvjerojatnije slijediti smanjivanje fiksnog dijela cijene odvoza otpada kako bismo pomogli onima s najmanjim prihodima, a treći korak trebao bi biti dodatak za umirovljenike, ali tu se još rade izračuni”, istaknuo je gradonačelnik Vrkić.

Ocijenio je kako se HDZ sa svojim zahtjevom “samo uključio u projekte” koje su u Gradskoj upravi počeli prije nego što je ta stranka istupila u javnost.

“Mi tu nemamo komplekse, njima hvala jer su nas ojačali u namjeri da napravimo posao i umanjimo štetu od povećanja cijene vode i odvoza smeća”, rekao je Vrkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.