Beroš: Odgovornim ponašanjem spriječit će se širenje epidemije, a ne testiranjem

Vijesti 26. ožu 202009:39 > 09:40
Davor Javorovic/PIXSELL

U Hrvatskoj je u odnosu na jučer ukupno 63 nova bolesnika, što znači da je u Hrvatskoj trenutno 481 zaraženi koronavirusom.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, poručio je građanima koji žele donirati da prije donacija kontaktiraju ljude koji se time bave, odnosno ravnateljicu Hitne pomoći, Maju Grbu Bujević. “Od iznimne je važnosti ta solidarnost, ali da bismo pravilno rasporedili resurse, potrebno je kontaktirati ljude koji se time bave. Iz najbolje namjere su se jučer počele prikupljati grijalice za KB Dubrava, a to nije potrebno, jer su šatori grijani”, rekao je Beroš.

VEZANE VIJESTI

 Komentirajući pozive na provođenje većeg broja testiranja, Beroš je rekao da ono ne može nadomjestiti odgovorno ponašanje.

“Odgovorno ponašanje je osnovni mehanizam koji može zaustaviti širenje ove epidemije, testiranje nije metoda kojom se može na siguran način zaustaviti širenje epidemije”, rekao je Beroš.

Šef HZJZ-a, Krešimir Capak, rekao je da se u Hrvatskoj dnevno provodi više od tisuću testiranja. “Normalno nastavljamo s radom i testirat ćemo koliko god treba”, poručio je.

“Ne postoji način koji može spasiti nas u društvu od pojedinca, koji ne poštuje upute ovoga stožera”, rekao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.