"Mogu kriminalci biti hrabri koliko hoće, ali kad tad ćemo im pokucati na vrata"

Vijesti 28. ožu 202008:29 > 08:37
Goran Kovacic/PIXSELL

Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske u Dnevniku Nove TV poručio je razbojnicima koji koriste krizu koronavirusa za kriminal, da će ih policija kad tad stići i pokucati im na vrata.

“Mogu reći da smo se od primjene odluke susreli s oko 500 pokušaja kršenja zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravišta. Što se tiče propusnica, oni kojih su ih imali, bile su ispravne”, kaže Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske.

Načelnik je pojasnio i koliko točaka dnevno policija kontrolira.

VEZANA VIJEST

“Imamo desetak stalnih točki na području čitave policijske uprave, a sukladno prosudbi, ovisno o vremenu dana i frekvenciji prometa te potrebama, uspostavljamo još do deset dodatnih. Tijekom današnjeg dana smo imali 19 kontrolnih točki”, kaže Dizdar.

U petak je u Rijeci zabilježeno razbojništvo u središtu grada pa smo Dizdara upitali jesu li razbojnici sada “hrabriji” jer misle da je policija okupirana propusnicama pa računaju da ih nema toliko po gradu?

#related-news_0

“Mogu oni biti hrabri koliko hoće, ali kad tad ćemo ih stići i pokucati im na vrata. To je sigurno, obećavam”, poručuje načelnik PU primorsko-goranske.

Dizdar je komentirao pojavu lažnih volontera te učestalih pokušaja prevara.

Poručio je građanima da ne nasjedaju na lažne volontere već da se obrate izravno Crvenom križu koji je nadležan za pomoć onima kojima je pomoć u ovoj krizi najpotrebnija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.