Reakcije: "Mislim da bi Vlada trebala prisiliti Grad da sudjeluje u obnovi"

Vijesti 01. tra 202012:17 > 12:42
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir gostovavši u N1 studiju rekao je kako gradonačelnik Milan Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba nakon snažnog i razornog potresa.

“Kad je u pitanju gospodin gradonačelnik, mene ništa ne čudi. Građani sami obnavljaju svoje nekretnine da im ne bi propale. Umjesto da se sjedne i što hitnije napravi Zakon i krenu sa sanacijama. Bandić će vjerojatno izaći sa svojim projektom obnove Zgreba”, prokomentirala je Anka Mrak Taritaš.

VEZANA VIJEST

“Grad Zagreb jednostavno neće. Gradonačelnik se ništa nije zabunio – obnovit će ono što godinama nije radio – vrtiće, škole… -, a građani nisu važni”, dodala je.

“Koliko je meni poznato, Uhlir dolazi iz stranke koja je HNS i koja je zajedno u koaliciji s Bandićem koja je na nacionalnoj razini, pozvao bih ih da se ne prepucavaju u ovim teškim vremenima, nego da zajedno rade u interesu hrvatskih građana i građana Grada Zagreba. Oni se cijelo vrijeme prepucavaju, a taoci su građani”, rekao je Mostov Marko Sladoljev.

Bandiću, rekao je, ništa ne vjeruje. “Ovaj potres i virus ogolili su hrvatsku politiku, dugo vremena smo na udaru drugog virusa, virusa nepotizma i korupcije, i ove nedaće koje su nas zadesile samo su do kraja ogolile hrvatsku politiku”, rekao je Sladoljev.

“Mislim da bi Vlada trebala prisiliti Grad Zagreb u obnovi”, rekao je Sladoljev.

Podsjetimo, Uhlir je rekao da Grad Zagreb neće sudjelovati u obnovi.

“Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati grad Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi”, rekao je Uhlir u programu N1 Televizije. Pogledajte gostovanje.

Uhlir dodaje da Grad neće dati ni financijska ni materijalna sredstva.

“Oni tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih”, kaže

Više čitajte OVDJE.

Zastupnik Lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević u srijedu je najavio da će tražiti hitnu sjednicu Skupštine zbog neizdržive situacije s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je odbio ponudu države da se obnovi Zagreb od potresa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.