Stipe Milanović: Teško je biti otac premijera

Vijesti 18. svi 201510:14 > 10:22
Izvor: Damir Krajac / CROPIX

Stipe Milanović (78) otac je hrvatskog premijera i umirovljeni političar, bivši šef kabineta Mike Tripala i direktor Centra za ekonomski razvoj grada Zagreba, koji je 1978. dao ostavku na to mjesto i napustio Savez komunista, a nakon toga nastavio u istom Centru voditi sektor za znanstvena istraživanja.

Brzo je došlo do sudskog epiloga incidenta u kojemu je napadnut otac hrvatskoga premijera. Z. G. (45), radnik Čistoće, zbog vrijeđanja i napada na zagrebačkom je Prekršajnom sudu kažnjen novčano, s oko tisuću kuna, a priznao je sve za što ga se teretilo te je sankcioniran zbog kršenja članka 6. Zakona o javnom redu i miru.

”Žao mi je zbog svega, ali i ovaj slučaj pokazuje koliki mi je objektivno hendikep biti otac hrvatskog premijera”, kaže Stipe Milanović.

”Supruga i ja želimo mirno i normalno živjeti, ne svađamo se i ne sukobljavamo ni s kim. Ni moje zdravlje više nije dobro, u posljednjih sam pet godina imao pet teških operacija, bolje da vam ne pričam detalje, i takvi susreti, koji mogu završiti da me mlađi čovjek odalami lopatom, sigurno mi ne trebaju u životu. Moram priznati da su i policajci koji su došli na očevid i bolničko osoblje bili profesionalni i ljubazni. Taj hematom na glavi, srećom, nije neka ozbiljna ozljeda”, kaže.

”Zoran je taj dan bio u Gunji i naravno da su ga informirali što se dogodilo. Zvao me dok sam još bio u bolnici i pitao: ‘Kako si?’ Odgovorio sam mu da sam fizički dobro, ali i uzbuđen i uplašen te mu ukratko prepričao incident. Rekao mi je: ‘Tata, teško je boriti se protiv ‘zna se’ čega. Oprosti…’ Bez obzira na brojne obaveze, Zoran je sa suprugom i djecom gotovo svaki vikend na ručku kod nas ili suprugine obitelji”, rekao je Jutarnjem listu Stipe Milanović.