Alemka Markotić: Priroda je nažalost najveći i najsposobniji bioterorist

Vijesti 19. tra 202014:54 > 14:57
Izvor: N1

U Hrvatskoj je trenutačno 1877 zaraženik koronavirusom, u 24 sata bilježi se 39 novih slučajeva. Preminulo je osam ljudi. Od danas je moguće kretati se unutar županija bez e-propusnica.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu odgovorila je na spekulacije i teorije zavjere prema kojima je Covid-19 originalno umjetno stvoren u nekom laboratoriju.

VEZANE VIJESTI

“Mi smo virus izolirali prije otprilike tri tjedna, sad ćemo napraviti detaljnu molekularnu analizu genoma virusa.

Jasno je da svijet razmišlja i o tome je li pušteno iz nekog laboratorija, to je legitimno i uobičajeno, a forenzička mikrobiologija istražuje takva pitanja. Neka istraživanja idu prema tome da vide je li moguće da su virusi nastali u laboratoriju. Ono što imamo u znanstvenoj literaturi zasad nema takvih dokaza.

Takvih pandemija, koje su ubijale i po 50% stanovništva kao kuga, velike boginje i kolera, bilo je i prije i kreirala ih je priroda. Čovjek to tad nije znao kreirati. Priroda je nažalost najveći i najsposobniji bioterorist. Bilo bi dobro da joj čovjek može parirati tako da nađe lijek i cjepivo”, objasnila je Markotić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.