Građani u inat po Zagrebu sade cvijeće, pogledajte kako to izgleda

Vijesti 15. svi 202019:59 > 20:05
Vratite magnoliju / Facebook

Nakon što je netko prijavio vlasnicu slastičarnice i njenog susjeda koji su u centru Zagreba ispred zgrade posadili mali vrt, stigao je odgovor iz svih dijelova grada

Na stranici Vratite magnoliju objavili su galeriju fotografija koje su slali građani iz raznih zagrebačkih kvartova. Radi se o akciji u kojoj stanovnici po gradu sade improvizirane vrtove na javnim površinama, ispred zgrada, garaža, na mjestima koja su inače zapuštena.

“Prijatelji zelenila poslali su nam fotografije vrtova koje su sami zasadili. Predivno. Akcija se nastavlja! Uredimo zajedno voljeni grad! Pošaljite nam fotke vaših vrtova”, napisali su uz hashtagove #zeleniotpor i #zasadivrt.

Ilustracija

Podsjetimo, Martina Živković je sa susjedom uredila malu zelenu javnu površinu u Preradovićevoj ulici znog čega je zaradila prijavu Komunalnom redarstvu. Oni su od nje zatražili očitovanje zbog “neovlaštene sadnje cvijeća na javnoj zelenoj površini”, no na kraju joj kaznu ipak nisu napisali.

Ogorčeni anonimnom prijavom sugrađanina, Zagrepčani su se organizirali i masovno počeli saditi cvijeće po gradu. U objavi na stranici na Facebooku pogledajte kako to izgleda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.