Posljednji dan kampanje: Vukas otkrio zašto nije bilo Davora Bernardića

Vijesti 03. srp 202016:19 > 16:40
N1

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas bio je gost Newsrooma. Rekao je da SDP i Restart koalicija nude program i stručne ljude, a ne usamljenog pojedinca, kao što to čini HDZ.

“To je stranka koja ne može bez nepotizma, lopovluka… Imate premijera koji je ostao sam, njegovi ministri su se raspršili…”, govori kandidat Restart koalicije u 1. izbornoj jedinici.

Ističe da je HDZ izbore htio “na forcu”. Za SDP kaže da se nisu krili iza Nacionalnog stožera i nude restart državi koja je umorna od korupcije i nepotizma. Čelnika HDZ-a Andreja Plenkovića opisuje kao bahatog i napuhanog.

VEZANE VIJESTI

Upitan zašto posljednjeg dana kampanje nije bilo Davora Bernardića, rekao je: “Restart koalicija nije Davor Bernardić sam, kao što je premijer Plenković.” Na ponovljeni upit gdje je čelnik SDP-a bio danas, kaže: “Večeras će na sučeljavanju dati svoju posljednju poruku. Mi nismo u panici, kampanja nam traje tri i pol godine.”

Za Zekanovića i Tomašić, kaže da su “na neki način ispod pazuha HDZ-a došli u Sabor, šalju čudne poruke i nakon nedjelje će ponovno torbariti neprincipijelne koalicije”.

“Restart nudi nešto što ova vlada četiri godine nije napravila”, poručio je. Istaknuo je kako je godinama radio u realnom sektoru, a za jesen prognozira tešku situaciju. “Sami znati koliko je doprinos turizma BDP-u. Autoceste su prazne, destinacije poput Dubrovnika su prazne… Poduzetnicima treba omogućiti da im država bude partner”, poručuje Vukas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.