Vlada reagirala na Milanovićev istup: Plenković zatvorene sastanke ne prepričava

Vijesti 17. srp 202015:18 > 15:25
N1 Hrvatska

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak kako je njegova obaveza ukazivati na probleme, ocijenivši "ozbiljnim primitivizmom" to što je u javnost puštena vijest da je tijekom razgovora u četiri oka "docirao i pametovao" premijeru Andreju Plenkoviću.

Stigla je i reakcija glasnogovornika Vlade Marka Milića na istup predsjednika Republike. 

“Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje njihovog sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini.

Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil. Sve što je namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije, a zatvorene sastanke ne komentira ni ne prepričava. Napominjemo da je od jučer u 15h predsjednik Vlade u Bruxellesu na nizu sastanaka kako bi se izborio za što bolju poziciju Hrvatske u pregovorima na Europskom vijeću o novom europskom proračunu i Planu oporavka EU-a”, stoji u reakciji koja je stigla iz Vlade. 

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, komentare koji su se pojavili nakon sastanka, da je Milanović docirao Plenkoviću, predsjednik je okarakterizirao jadnima.

“To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka i ne pamtim da se to dogodilo ikad. Bilo je puno konzultacija predsjednika i bivših predsjednika s predstavnicima stranaka, međutim nikada nikome nije palo napamet da to uopće komentira na ovakav način”, rekao je Milanović novinarima prilikom obilaska izložbe Miljenka Domijana “Od oka k srcu – biljezi sjećanja“.

Neki mediji su naveli kako je Milanović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade “docirao i pametovao” Plenkoviću, između ostalog i oko uloge Nacionalnog stožera civilne zaštite.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.