Pavić: Vratio sam ministarstvu novac potrošen za protokolarne poklone

Vijesti 24. srp 202013:23 > 13:29
Ilustracija

Bivši ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te zastupnik u novom sazivu Sabora, Marko Pavić, oglasio se o kupovini poklona za europske dužnosnike

Objavu bivšeg ministra prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

“Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme”, napisao je Pavić na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.