Kosanović: Sramota je da 25 godina od Oluje pričamo od nulte točke pomirenja

Vijesti 07. kol 202010:05 > 10:09
N1

Gostujući u Novom danu, novinar tjednika Novosti, Saša Kosanović rekao je da će ostati suzdržan u pozitivnim ocjenama govora u Kninu jer je toga bilo i prije, pa se ništa nije promijenilo u smislu života Srba u Hrvatskoj. Dao je primjer sela Islam Latinski i Islam Grčki, u kojem žive Hrvati, odnosno Srbi.

„U jednom je dobar asfalt, u drugom rupe po cesti, kuće kao da je Oluja bila jučer i nema vode. Iako je Plenkovićev govor važan ja bih da on sutra ode u Islam Grčki, uzme lopatu i kaže Hrvatskim vodama – evo, tako se to radi, sad vi nastavite i dajte ljudima vodu“, rekao je Kosanović i dodao da se nikad neće prestati nadati da će Srbi jedan dan biti ravnopravni u Hrvatskoj.

VEZANA VIJEST

Smatra da je sada, četvrt stoljeća nakon Oluje, sramotno da pričamo od nulte točke pomirenja.

„To je smiješno i bizarno. Milanović je na dočeku Gotovini rekao da će sada naše pravosuđe sve riješiti što Haag nije, nije se dogodilo ništa. Nakon 25 godina, istraga je u tijeku, pitam ljude u državnom odvjetništvu kako vas nije sram primiti plaću“, rekao je.

Nada se da će se ipak nešto promijeniti pa dogodine „nećemo gledamo nekakvog Skeju koji urla Za dom spremni nakon što se ugase kamere“.

„Sramim se takve policije i takvog ministra koji to ne procesuiraju. Ajmo pitati te dečke, HOS-ovce zašto su to imali, ne pravimo se gluhi i slijepi. Ante Prkačin otvoreno kaže da je to zato što su bili ustaše“, ističe Kosanović koji od koalicije HDZ-a i SDSS-a očekuje hrabrost da se to jednom zauvijek zabrani.

#related-news_0

Za vlast u Srbiji rekao je da su na drugom kraju Skejine batine, te da njihova svađalačka politika ne donosi ništa dobro Srbima Hrvatskoj.

„Moglo bi se reći: Nemoj me Vučiću više braniti jer ćeš me zadaviti, stotinama godinama je moja porodica u Hrvatskoj, mi ćemo se dogovoriti sa svojim Hrvatima, pusti nas“, rekao je i dodao da SDSS nikada nije bio marioneta vlasti u Srbiji te da se nema što od njih emancipirati.

Istaknuo je i da je Franjo Tuđman cijelo vrijeme provodio antisrpsku politiku, ne samo tijekom Oluje. „Milošević je grobar Srba u Hrvatskoj, ali za taj ples bilo je potrebno dvoje“, zaključio je.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji i rejtingu stranaka, Škorine izjave u Kninu nazvao je tragedijom.

„Dobro je da mu nakon toga pada rejting, hrvatski građani ipak traže nešto drugo od politike 41. i 91., žele 21 stoljeće.“, rekao je, dok je izborni debakl SDP-a nazvao najboljom mogućom viješću jer je došlo vrijeme da izvade figu iz džepa i budu ljevica.