Turizam u Opatiji: Trenutno je vrhunac, a već planiramo advent uz more

Vijesti 08. kol 202018:28 > 18:32
Izvor: N1

O jednom od udarnih vikenda u turizmu te o ponudi na području Opatije za Dnevnik N1 govorila je Željka Stašić iz Turističke zajednice Opatija.

“Imamo oko 6.000 gostiju, 60-ak posto u odnosu na prošlu godinu. Taj rezultat veseli jer je pred tri mjeseca i ovo bila optimistična prognoza”, rekla je Željka Stašić.

VEZANE VIJESTI

Istaknula je da Opatija nudi puno glazbe i zabave cijelo ljeto, a dio je organiziran kao niz malih događanja. Osim toga, u blizini je park prirode Učka, s čijeg se vrha pogled svakako mora vidjeti.

“Interes za Učku je velik, tj. za kombinaciju plavo-zelenog. Kao cjelogodišnja destinacija nudimo puno, interes je velik, nadamo se da će se dobre brojke nastaviti, da ćemo godinu završiti s najljepšim adventom uz more za koji se već prirpemamo”, dodala je.

Djelatnici u ugostiteljstvu su se brzo prilagodili novom načinu rada pa većih poteškoća zbog pandemije koronavirusa nisu imali. Ipak, ovo se može zvati vrhuncem sezone:

“Trentuno je svakako vrhunac, ali kao cjelogododišnja destinacija imamo rezultate i od rujna do prosinca. Sad smo najpuniji, ali atraktivni smo cijelu godinu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.