"Tradicionalna tržišta su u povećanju i to je ono što nas sada izvlači"

Vijesti 10. kol 202018:13 > 18:21
Miranda Cikotic/PIXSEL

Gost našeg Dnevnika bio je direktor TZ Splitsko-dalmatinske Joško Stella. Razloga za optimizam oko uspjeha turističke sezone ima, ali Stella upozorava da se ne smije opustiti i biti oprezan oko epidemije koronavirusa.

“Prvih devet dana kolovoza su vrlo dobri – 67 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu. Prvi gosti su Poljaci s 15 posto vipše dolazaka, Hrvati su drugi s 30 posto više dolazaka, zatim idu Česi, Slovenci…”, opisuje aktualnu situaciju u turizmu direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske Joško Stella.

“Booking je jako dobar za kolovoz i rujan i ako epidemiološki dobro ostanemo mislim da bi mogli imati dobru situaciju”, smatra.

VEZANE VIJESTI

Oko noćnih klubova kao rizičnim mjestima za zarazu koronavirusom kaže da bi se u klubovima i na velikim okupljanjima trebali više čuvati da sačuvamo ovu relativno dobru epidemiološku situaciju.

“Na početku je Civilna zaštita oblizaila klubove pa ne vidi zašto se to ne bi i danas mogli uspostaviti.”

U analizi sezone Stella kaže: “Tradicionalna tržišta su u povećanju i to je ono što nas sada izvlači i nadam se da će to tako ostati i da ćemo imati goste iz zemalja koje su epidemiološki najčišće.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.