U Virovitičko-podravskoj županiji koronavirusom zaražen liječnik

Vijesti 18. kol 202008:46 > 08:50
Izvor: Shutterstock

Na području Virovitičko-podravske županije jedna je osoba zaražena virusom SARS-CoV-2. Riječ je o liječniku koji se, iz do sada poznatih podataka, zarazio na ljetovanju, a njegova trenutačna tri kontakta nalaze se u samoizolaciji.

“Pokazala se naša opravdanost testiranja zdravstvenih djelatnika prije povratka na posao s godišnjeg odmora ili s nekog rizičnog događanja, kao što je primjerice svadba ili noćni izlazak. Naša je obveza i dužnost, osim čuvanja naših građana od ove bolesti, primarno i štititi zdravstveni sustav netaknutim od virusa SARS-CoV-2, kako bi se zdravstveno osoblje moglo baviti liječenjem oboljelih.

Naš liječnik odgovorno se javio na testiranje. Nalazi se na kućnom liječenju i ima slabije izražene simptome bolesti COVID-19″, rekao je dr. Miroslav Venus, član Stožera civilne zaštite VPŽ-a, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, kao i predsjednik Društva epidemiologa Hrvatske.

Inače, u posljednja 24 sata od 28 testiranih osoba 27 ih je bilo negativno i jedan pozitivan, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.