Poljski veleposlanik poslao pismo zahvale: "To nikada nećemo zaboraviti"

Vijesti 22. kol 202015:41 > 15:43
Ilustracija

Veleposlanik Republike Poljske u Zagrebu poslao je ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću pismo zahvale svima koji su nesebično sudjelovali u potrazi za nestalim poljskim državljaninom na Biokovu.

Pismo zahvale podijelili su na stranici HGSS-a uz poruku: “Da se ne lažemo, godi primiti ovakvu zahvalu. Voljeli bismo da smo je primili u sretnijim okolnostima. Ovo nam je s jedne strane nagrada za sav trud, volju i želju da pronađemo nestalog. S druge strane podsjetnik da planine u svoj svojoj ljepoti ponekad vole sačuvati svoje tajne…”

“Na vaše ruke želim uputiti izraze mog najvišeg priznanja i zahvalnosti pripadnicima makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, koju vodi Ante Kukavica. Pripadnici makarske stanice proveli su spasilačku akciju bez presedana, koja je imala za cilj pronalazak državljanina nestalog 31. srpnja na Biokovu”, stoji u dopisu.

Veleposlanik piše da je svjestan opasnosti i napora koje su tijekom deset dana spasitelji bez prestanka ulagali: “Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećemo zaboraviti”, napominje.

Budući da nije mogao svima pojedinačno slati izraze zahvalnosti, veleposlanik je ministru poručio da se zahvaljuje HGSS-u, vojsci i ratnom zrakoplovstvu, hrvatskim planinarskim društvima i drugim volonterima.

“Upućujem im duboki naklon i želim što manje spasilaččkih akcija – a ukoliko će biti neophodne – da završe s uspjehom”, zaključio je veleposlanik Poljske Andrzej Jasionowski.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.