Karlovački župan zbog zdravstvenih razloga podnio ostavku

Vijesti 31. kol 202013:33 > 13:35
Izvor: N1

Damir Jelić (HDZ) podnio je u ponedjeljak ostavku na mjesto karlovačkog župana obrazloživši je "zdravstvenim razlozima", a vodstvo županijom do kraja mandata prepustio je svojoj prvoj zamjenici Martini Furdek Hajdin.

U Jelićevom priopćenju navodi se da s današnjim danom podnosi ostavku “zbog zdravstvenih razloga”.

“Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine”, stoji u Jelićevom priopćenju koje završava porukom kako svima želi “mir i dobro”.

Kako je Hini rečeno u Uredu župana, odluka je konačna i nitko je ne mora potvrditi, jedino će o ostavci župana i o činjenici da vodstvo Karlovačkom županijom preuzima Furdek Hajdin biti obaviješteni vijećnici Županijske skupštine na redovitoj sjednici zakazanoj za ovaj petak.

Pročelnik Pahor: Jelić nije teško bolestan

Pročelik Ureda župana Bernardo Pahor pak rekao je da “Damir Jelić definitivno nije teško bolestan, samo osjeća izvjestan pad imuniteta i snage te ne bi mogao u takvoj situaciji nastaviti s daljnjim aktivnostima”.

Jelić je početkom travnja ove godine dao ostavku na funkciju predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije i na sve stranačke funkcije, rekavši da će mandat župana odraditi do kraja, ali da se više neće natjecati ni za koju stranačku funkciju te ostaje običan član HDZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.