Fuchs s predstavnicima županijama raspravljao o novoj školskoj godini

Vijesti 03. ruj 202018:40 > 18:41
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak je sudjelovao na virtualnom sastanku Hrvatske zajednice županija kojemu je nazočilo više od 30 župana, zamjenika i pročelnika zaduženih za pitanja školstva, a raspravljali su o novoj školskoj godini.

Ministar Fuchs naglasio je važnost prilagodbe novonastalim okolnostima te podsjetio na upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, stoji u priopćenju.

Kao dodatnu potporu osnivačima i svim dionicima, Ministarstvo je uspostavilo pozivni centar te redovito objavljuje odgovore na često postavljena pitanja na službenim internetskim stranicama.

VEZANA VIJEST

Uz to, na sastanku istaknuta je važnost pristupa od škole do škole, odnosno od županije do županije s obzirom na specifičnost epidemiološke situacije. Cilj je osigurati održavanje nastavnoga procesa uz tri osnovna pravila – nemiješanje različitih skupina, osiguranje potrebnog razmaka te održavanje higijene.

Što se tiče produženoga boravka, rečeno je kako je važno da se ne miješaju skupine, odnosno razredi, a produženog boravka neće biti tamo gdje osnivači nemaju potreban prostor i mogućnost zapošljavanja dodatnih osoba.

Na sastanku je istaknut primjer nekih zagrebačkih škola koje su plastičnim pregradama pregradile sportske dvorane i tako riješile problem miješanja skupina.

#related-news_0

Vezano za prijevoz, ugovori s prijevoznicima trebaju se sklapati sukladno Odluci Vlade RH te su tako osnivači dužni osigurati prijevoz učenicima putnicima osnovnih i srednjih škola.

Većina osnivača osigurala je maske, a oni koji nemaju potrebna sredstva obratit će se Ministarstvu te će se u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a potrebna oprema isporučiti školama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.