Ravnatelj "Preloga": Možda ćemo učenicima morati mjeriti temperaturu u školi

Vijesti 07. ruj 202018:39 > 18:43
N1

Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, u Dnevniku N1 rekao je da je prvi dan škole prošao bez problema.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga jedna je od zagrebačkih škola koja je u svoje prostore primila i “podstanare”, odnosno učenike Prve ekonomske škole.

VEZANE VIJESTI

“Danas je ukupno je došlo 1.530 učenika, naših 1.030 i njihovih 500. U dva turnusa smo. Koliko znam, djeca su sve poštovala, sve je prošlo u redu. Kao da se polaže vozački ispit, hodali smo po desnoj strani, sve je bilo u redu”, rekao je ravnatelj Zlatko Stić.

Kaže da su imali samo dvije najave za učenike koji čekaju potvrdu školskog liječnika o nedolasku u školu neko vrijeme, no od nastavnika nitko nije zatražio poštedu. Kao najveći izazov ističe mjerenje temperature kod kuće:

“Trebao bi roditelj potpisati, ali imamo problem ako oba roditelja rade od šest ujutro. Možda ćemo morati mjeriti u školi, moramo angažirati dovoljno ljudi. Jedno je čistiti učionicu, ali laboratoriji se svaka dva sata dezinficiraju, pa kad je takvih prostora 11, onda je to problem.”

Što se tiče nošenja maski, učenici su to prihvatili i samo je jedna učenica 1. razreda na nastavu došla bez maske zbog čega se odmah ispričala: “Pripremili smo dovoljan broj maski za takve slučajeve. Ako netko neće htjeti nositi masku, maknut ćemo ga iz nastavnog procesa. A što će biti kasnije s njim, ne znam, možda roditelji opravdaju izostanak.”

Komentirajući uvođenje kurikularne reforme, Stić je rekao da je u petak Ministarstvo obrazovanja izdalo nove godišnje izvedbene kurikulume kojima se pokušava postići da svi imaju iste programe zbog državne mature.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.