FOTO Policija pred Jabukom, deložiran kultni zagrebački klub

Vijesti 20. lis 202011:06 > 11:13
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nešto iza podneva u utorak dovršena je deložacija kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, kazao je Hini sada već bivši voditelj Gradskog kluba Jabuka Marin Viduka nakon što je sud u Zagrebu odbio prigovor njegove udruge o deložaciji s adrese Jabukovac 28.

“Jučer smo od Općinskog građanskog suda u Zagrebu dobili odbijenicu našeg prigovora na odluku o deložaciji. Sudsku odluku ćemo poštivati”, kazao je jutros Viduka novinarima dodavši da su na taj način završili sudski sporovi koji se s Gradom Zagrebom oko prostora na adresi Jabukovac 28 vode još od 2015. godine.

Prostor kultne Jabuke od jutros je obilježen policijskim trakama, a deložacija udruge iz prostora kluba, a time i faktičko zatvaranje kultnog kluba, micanje inventara pa čak i poznatog znaka Jabuke, bila je gotova iza podneva.

VEZANA VIJEST

Viduka nije mogao suzdržati emocije, a novinarima je kazao da mu je žao što je udruga GSK Jabuka deložirana, što nisu uspjeli zadržati prostor, iako su se borili na sve moguće načine. Istaknuo je da cijelo vrijeme primaju poruke podrške javnosti, građana i “jabučara”.

Ovu nedjelju je protiv deložacije i gašenja kultnog zagrebačkog kluba s 52-godišnjom tradicijom prosvjedovalo petstotinjak građana. Prosvjedom “Ne damo Jabuku” željeli su poručiti gradskim vlastima da se ne slažu s najavljenom deložacije udruge Jabuka, a tada su, zajedno s članovima udruge, vjerovali u mogućnost da sud prihvati prigovor koji su uložili na odluku o deložaciji.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić danas je ponovila tvrdnje Grada Zagreba da se Jabuka, unatoč deložaciji, “ne gasi” kao prostor za mlade u Zagrebu. Usprkos obećanju javnog natječaja, Majić nije odgovorila na pitanje kada i po kojim uvjetima biti raspisan najavljeni natječaj za korištenje prostora Jabukovac 28.

Ispred Jabuke jutros je bio i redatelj i aktivist DarioJuričan, koji je ispred kluba napuhao velikog štakora, a na svojoj facebook stranici poručio je kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić “upokojio” taj kultni zagrebački klub.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.