"Zanimljivo da Guardian nikada ne piše o tome koliko je humana naša policija"

Vijesti 21. lis 202012:56 > 13:12
Izvor: N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nalazi se u Jastrebarskom gdje je odgovarao na pitanja novinara.

Uz to što je novinarima govorio o najnovijim mjerama stožera za borbu protiv koronavirusa, osvrnuo se na današnje medijske napise o migrantima i ponašanju hrvatske policije.

Naime, danas je Guardian objavio kako je serija novih brutalnih napada na migrante zabilježena na granici između BiH i Hrvatske, a osim premlaćivanja i pljačkanja njihove imovine prijavljen je i jedan slučaj seksualnog zlostvaljanja.

Prema izvještajima Danskog vijeća za izbjeglice, baziranom na svjedočenjima migranata koji su bili meta navodnih napada u periodu između 12. i 16. listopada, počinitelji su, piše list, pripadnici hrvatskih policijskih snaga.

Humanitarni radnici su opisali fotografije i medicinske zapisnike o ovim napadima kao “mučne” i “šokantne”, navodi se tako.

VEZANA VIJEST

Ministar Božinović komentirao je napise u Guardianu. “I navedeni, a pogotovo konkretni novinar, su puno objavljivali članke u kojima su optuživali hrvatsku policiju za nezakonito djelovanje, a nikada, zanimljivo, nisu kazali ništa o tome kako hrvatska policija humano djeluje. Koliko je ljudi, trudnica spasila. Ništa o tome”, kazao je Božinović.

“Ranije optužbe su se pokazale neutemeljenima. Današnje nisam vidio, ali sam siguran da će hrvatska policija provesti sve istražne radnje kako bi se vidjela utemeljenost optužbi i kako bi se s jedne strane skinule te optužbe – jer vidite da se one ponavljaju koliko god ih mi demantirali – a s druge strane ih istražujemo i zbog MUP-a i RH. Vidjet ćemo što je konkretni sadržaj najnovijih optužbi”, zaključio je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.