Capak: Imamo nacrt plana cijepljenja ljudi u Hrvatskoj protiv korone

Vijesti 11. stu 202011:11 > 11:14
Matija Habljak/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2597 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15513. Među njima je 1545 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 178 pacijenata. Preminulo je 28 osoba.

Imamo nacrt plana cijepljenja protiv koronavirusa, rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, dodavši da je trenutak kad cjepivo bude dostupno vrlo blizu.

Plan će biti završen u trenutku kad se bude znao datum kad cjepivo dolazi u Hrvatsku, kao i količinu koja dolazi, objasnio je šef HZJZ-a.

“Potrudili smo se da rezerviramo više od 50 posto cjepiva za stanovnike Republike Hrvatske”, rekao je Capak, dodavši da je potpisan ugovor s Astra Zenecom za 2.700.000 doza.

Sklopljen je i ugovor s Pfizerom, a naručeno je milijun doza, rekao je Capak.

Ponovno se osvrnuvši na cijepljenje Capak je rekao: “Plan cijepljenja smo napravili. Spremni smo da nam cjepivo dođe u 12. mjesecu, no nije vrlo vjerojatno da će cjepivo doći tad, nego u prvom kvartalu iduće godine. Registracija nije vjerojatna prije Božića.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.