Puljić pozvao vjernike da 18. studenoga obilježe u svojim domovima

Vijesti 15. stu 202015:14 > 15:14
Ilustracija

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić pozvao je u nedjelju vjernike da ove godine poštuju epidemiološke mjere te da u svojim domovima i župnim zajednicama u molitvi obilježe Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga.

Pozivam vas i potičem da u okolnostima aktualne pandemije poštujemo epidemiološke preporuke, te da 18. studenoga u svojim domovima zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata, ističe Puljić u pismu vjernicima uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji je od ove godine državni blagdan i neradni dan.

Budući da se zbog aktualne pandemije ne može sudjelovati na uobičajenim slavljima u Vukovaru i Škabrnji, Puljić poziva vjernike da se duhovno i u molitvi povežu, te u svojim župnim zajednicama sudjeluju u euharistijskom slavlju i mole za velike nakane Crkve.

Kada se 18. studenoga oko 18 sati oglase zvona, poziva da na odavanje počasti poginulima, zahvalu za dar slobode te molitvu za pomirenje i zajedništvo u domovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.