U Domu za starije 51 oboljela osoba od Covid infekcije

Vijesti 30. stu 202016:30 > 16:33
Izvor: Pixabay

51 oboljela osoba od Covid infekcije posljedica je proboja koronavirusa u Dom za stare i nemoćne 'Vedrana' u Pitomači, doznaje se u ponedjeljak u Virovitici.

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je, naime, da je zaraženo 40 štićenika i 11 djelatnika, ali ne navodi naziv ustanove.

„Jedna je osoba pokazala simptome zaraze koronavirusom. Testiranjem je utvrđeno da je pozitivna, nakon čega su testirani svi štićenici i djelatnici. Osim dvije osobe, svi ostali bili su – asimptomatski. Za jednu osobu se još čekaju rezultati, a petero štićenika i troje djelatnika su negativni“, izvijestio je Stožer.

Za inficirane je osigurana briga i skrb, a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja bit će premješteni u Opću bolnicu Virovitica. Zdravi štićenici su odmah premješteni u jednu od ustanova za brigu o starijim i nemoćnima na području Virovitičko-podravske županije.

Prvi je to proboj koronavirusa u neku od ustanova za starije i nemoćne u Virovitičko-podravsko županiji.

Do sada su takvi slučajevi bili pojedinačni, a testiranjem svih ostalih štićenika i djelatnika tih ustanova ili domova nije bilo velikog broja novo pozitivnih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.