Virus u Domu za stare u Pitomači, pozitivno 40 korisnika i 11 djelatnika

Vijesti 01. pro 202011:57 > 12:02
Izvor: Pixabay (ilustracija)

Zaraženi korisnici i osoblje Doma za stare i nemoćne Vedrana u Pitomači uglavnom imaju blažu kliničku sliku koronavirusa, a dio njih je i bez simptoma, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U tom je domu, kako je u ponedjeljak izvijestio Stožer, testirano 60 osoba od kojih je 51 pozitivna – 40 korisnika i 11 djelatnika.

“Vjerujem da će velika većina njih i ostati s blažim simptomima i da ih nećemo morati transportirati za bolnicu. Ako njihova klinička slika bude zahtijevala drugačije, spremni smo i na taj scenarij“, rekao je epidemiolog Miroslav Venus.

VEZANE VIJESTI

Kazao je kako trenutno nema podataka o tome kako se virus probio u dom.

“Obzirom na izuzetnu transmisiju virusa i da je on svuda oko nas, vrlo je teško utvrditi gdje je izvor zaraze. Nemam informacija koliko su se pridržavali mjera. Zato je bitno je da se kontinuirano primjenjuju mjere zaštite“, rekao je Venus.

Iza Virovitičko-podravske županije je najgori dan od početka epidemije koronavirusa. U ponedjeljak su zabilježili dva preminula muškarca i čak 91 pozitivnu osobu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Dva muškarca (1942. i 1961. godište), uslijed brojnih komorbiditeta, preminula su od covida-19 u Općoj bolnici Virovitica. Time se broj žrtava koronavirusa od početka epidemije na našem području popeo na 28.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.