Damir Trut: Obiteljska okupljanja kontrolirat će sugrađani, susjedi, policija

Vijesti 22. pro 202020:23 > 20:25
Izvor: N1

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite je u Dnevniku HRT-a rekao je kako je pritisak na sustav golem glede propusnica i prvi dan je odbijeno 60 posto zahtjeva.

“Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva”, rekao je Damir Trut u Dnevniku HRT-a. Dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav.

Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji. Dodaje i da je dosad bilo 80.000 zahtjeva za propusnice.

VEZANA VIJEST

Istaknuo je da u sustavu radi oko 400 radnika u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još 100 u tehničkoj potpori.

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5 tisuća kuna za organizatore.

“To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo”, naglasio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.