Vijećnik kojemu su izdali propusnicu za misu: Ne izrugujem se vjernicima

Vijesti 24. pro 202010:44 > 12:55
Izvor: N1

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja uspio je dobiti propusnicu za misu u Zagrebu jer je napisao da mu treba duhovni mir. To je napravio ponukan time što sin od njegove 92-godišnje susjede nije uspio dobiti propusnicu da iz Zagreba dođe k mami, kojoj inače dolazi svaki dan.

Manje od sat vremena je prošlo otkako je portal 24sata objavio članak da je Viktoru Šimuniću iz Oroslavja izdana propusnica za dolazak u Zagreb na misu, a Stožer civilne zaštite je reagirao. Preko sustave ePropusnice Šimunić je dobio poruku da se propusnica opoziva. Razlog: Propusnica je zatražena s ciljem zlouporabe.

Viktor Šimunić je propusnicu zatražio i dobio frustriran činjenicom da njegov susjed tri dana pokušava dobiti propusnicu za skrb o 92-godišnjoj nepokretnoj majci. Odobrena mu je u pet minuta, a prihvatili su njegovo obrazloženje da želi ići iz Krapinsko-zagorske županije u Zagreb u veliku crkvu Svete Mati Slobode kako bi na misi “istinski pronašao svoj duhovni i božićni mir”.

Sada mu je propusnica poništena, a Šimunić kaže da to uopće nije ni važno jer samo dokazuje kako sustav funkcionira.

Za N1 komentirao paradoks propusnica

Viktor Šimunić bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao svoj čin. Kaže da se ne izruguje crkvi, niti vjernicima, nego da je htio upozoriti na probleme u sustavu. 

“Ovaj naš sustav nema smisla. Mislim da je u duhu katoličke vjere da bi stariji trebali imati mogućnost da im njihova djeca mogu pomoći”, kaže Šimunić.

“To je apsolutno apsurdno. Koliko ima takvih primjera da im nitko ne može pomoći, što – ti ljudi su manje vrijedni od ostalih?”, zapitao se.

Ističe i nelogičnost propusnica gdje je lokalni stožer brže djelovao da povuče njegovu propusnice, što je napravio prije nego je izdao propusnicu čovjeku koji je htio posjetiti svoju nepokretnu 92-godišnju majku.

“Hvala bogu, čovjek je dobio propusnicu, ali ne bi da mediji nisu ovo pokrenuli”, ističe Šimunić. Zaključno ima i poruku za građane koji se muče s propusnicama: “Neka budu domišljati. Što drugo preostaje?”

“Imamo Stožer koji nam govori nemojte ići na mise, u crkvu, ali njihov drugi odgovor je ići ću na misu. Ne možemo ovaj narod dijeliti na one koji su na vlasti i one koji nisu”, zaključuje Šimunić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.