Bartulica: "I dalje držim da ne mora cijepljenje biti obavezno za sve"

Vijesti 24. pro 202014:50 > 14:51
Izvor: Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Potpredsjednik Kluba saborskih zastupnika Domovinskog pokreta Stijepo Bartulica rekao je u četvrtak o prijedlogu Vladimira Šeksa po kojem bi se predsjednik Republike trebao birati u Saboru dvotrećinskom većinom kako se time samo odvlači pozornost s bitnih pitanja.

Mislim da sada Hrvatska ima puno važnijih tema s obzirom na probleme koje imamo u Hrvatskoj i disfunkcionalnost cijele javne uprave i sudstva od načina na koji se bira predsjednik države, izjavio je Bartulica novinarima pred KBC-om Zagreb, gdje je s članovima Domovinskog pokreta predao donaciju za bolesnu djecu.

Na novinarski upit o ocjeni da premijer docira medijima kako bi trebali raditi, Bartulica je odgovorio kako iz osobnog iskustva može reći da premijer Plenković “ima svoj način komuniciranja, zna biti vrlo drzak, takav je prema saborskim zastupnicima, a jučer i prema novinarima”.

“Mislim da treba prepustiti novinarima i urednicima da rade svoj posao, a ne da s tog položaja moći dirigira što će i na koji način raditi. Međutim”, dometnuo je, “čestitao bih sretan Božić njemu kao i svima u Hrvatskoj i u tom duhu trebamo proslaviti sljedeće dane”, rekao je Bartulica.

VEZANE VIJESTI

Na poticaj mladih iz Domovinskog pokreta, predajemo darove djeci u KBC-u Zagreb, poručio je Bartulica i dodao kako se nada da će to postati tradicija u Domovinskom pokretu. Zahvalio je na trudu medicinskom osoblju koje se brine o pacijentima i njeguje ih u teškim uvjetima, dodajući kako se nada se da će imati snage izdržati do kraja.

Na upit hoće li se cijepiti protiv koronavirusa i kako komentira “najavu ministra zdravstva Vilija Beroša da se za sada neće cijepiti”, Bartulica je podsjetio kako je prebolio koronavirus u rujnu. Istaknuo je kako je “jako važno da građani prihvate akciju cijepljenja” te kako si ne možemo priuštiti da Hrvatska i dalje bude u ovoj situaciji.

“Međutim, i dalje držim da ne mora cijepljenje biti obavezno za sve”, dodao je Bartulica.

Ministar Beroš rekao je jučer za RTL da su svi oni koji su preboljeli koronu stekli određeni imunitet koji, prema sadašnjim spoznajama, traje od tri do šest mjeseci. “Može se cijepiti i prije, no preporuka je cijepiti se nakon što taj imunitet prođe. Mislim da ću se cijepiti šest mjeseci nakon preboljene bolesti i naručit ću se već sada za taj datum”, rekao je Beroš.

#related-news_0

Bartulica je istaknuo da će se i dalje zauzimati za odgovornost svakog pojedinca te misli da će se hrvatski narod, kao i do sada, odgovorno ponašati.

Na novinarski upit kako komentira to što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osnovao vlastitu stranku, Bartulica je odgovorio da je Penava vrijedan član njihova kluba, da čvrsto surađuju te da je mnogo učinio za grad Vukovar. Kako je rekao, koliko razumije, Penava je to učinio zbog formalno-pravnih razloga, no, dodao je, suradnja je i dalje vrlo čvrsta i dobra, tako da očekuju zajednički izlazak na sljedećim izborima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.