HGSS-ova šaljiva poruka turistima: Ne pretjerujte s vinom

Vijesti 30. srp 201514:24 > 14:30
HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je poruku namijenjenu turistima koji posjećuju našu zemlju. U nadi kako će prenijeti poruku turistima na šaljiv način, HGSS-ovo priopćenje ujedno je i upozorenje svima da promisle prije nego što se odvaže na fizički zahtjevne aktivnosti po nepristupačnom terenu i nepovoljnim vremenskim okolnostima.

“Dragi turisti,

mi smo Hrvatska gorska služba spašavanja. Dobrovoljna i neprofitna javna organizacija.

Uglavnom se bavimo potragom i spašavanjem te pomaganjem onima kojima je to potrebno, a koji se nalaze u područjima koja su drugima nedostupna.

Vaša sigurnost nam je bitna. Nadamo se da je bitna i vama. Stoga, dok uživate u hrvatskoj prirodi, hrani i pićima, molimo vas da ne pretjerujete. Da, imamo sjajnu kuhinju i vina. Nakon nekog vremena, tijelo se opusti, otoci postanu bliži, a planine manje, pa čovjeku na pamet padnu čudne ideje. Poput penjanja na planinu u japankama, plivanja do otoka po noći, razgledavanja prirode bez da se sa sobom uzmu zalihe vode ili odluka da se penjanje po stijenama odradi samostalno, bez prethodnog iskustva.

Ukoliko se odlučite na nešto od toga, postoji velika mogućnost da ćemo vam biti u stanju pomoći, i to besplatno. Ipak, postoji i šansa da će prirodna selekcija odraditi svoje. Također besplatno.

Molimo vas da to imate na umu dok uživate u Hrvatskoj, a ukoliko vam zatreba naša pomoć, slobodno nazovite 112.

Tu smo zbog vas,

Hrvatska gorska služba spašavanja”, zaključuje se u poruci HGSS-a.