SDP-ovci tvrde: Nismo razgovarali o datumu izbora

Vijesti 19. kol 201520:36 > 20:37
N1

Predsjedništvo SDP-a, po riječima čelnika stranke, na sjednici u srijedu nije razgovaralo o datumu parlamentarnih izbora, no predsjednik Glavnog odbora SDP-a i Hrvatskog sabora Josip Leko novinarima je nakon sjednice kazao kako SDP želi da se realiziraju strateški ciljevi koje je zacrtala Vlada te kako "nema potrebe lomiti preko koljena".

“Bavili smo se politikama SDP-a, nismo uopće razgovarali o datumima. SDP je u punom pogonu da ostvari rezultate koje je obećao. Drugim riječima, pozitivni su trendovi u gospodarstvu, želimo da se realiziraju strateški ciljevi kao što je, recimo, da se osigura financiranje Pelješkoga mosta i da nastavimo s ostvarivanjem gospodarskih trendova koji su pozitivni u zadnje vrijeme. U tom smislu, nema potrebe da lomimo preko koljena”, rekao je Leko.

Na pitanje znači li to da izbora neće biti prije veljače, odgovorio je niječno. Naprosto smo razgovarali o izborima kao o programu u okviru kojega treba realizirati projekte koje vlada SDP-a zacrtala”, dodao je.

Leko je potvrdio da se na sjednici razgovaralo o koalicijama, a neslužbeno se moglo čuti da je Predsjedništvo potvrdilo suradnju s Autohtonom hrvatskom seljačkom strankom.

Kazao je kako o koaliciji s IDS-om nije bilo riječi, a na pitanje gdje su pregovori zapeli odgovorio je, “nije nigdje zapelo s IDS-om, još uvijek je sve otvoreno, ni jedan sporazum nije potpisan”. “Nema žurbe, nema panike i sve je u redu”, rekao je Leko.

Zamoljen da komentira novo okupljanje stranaka na lijevom centru, odnosno koaliciju reformista Radimira Čačića i “Naprijed Hrvatska” Ive Josipovića, odgovorio je kako osobno vjeruje u politike, a ne u “saveze koji bi bili savezi radi onih koji su ih potpisali”. “Mi nudimo građanima perspektivu, dobru politiku i uopće me ne zanima što drugi rade radi sebe, mi radimo radi građana”, poručio je Leko.

Potpredsjednik stranke i Vlade Branko Grčić također kaže kako Predsjedništvo danas nije razgovaralo o datumu izbora. “Oko samog datuma izbora nije bilo riječi, ali oko izbora jest. Mi se kontinuirano pripremamo za izbore, fino brusimo sve one ideje koje imamo pripremljene i nadamo se uskoro početku kampanje. Imamo dobre rezultate kao vlada, sve bolje, rekao bih, i taj jedan uzlet koji Vlada ima u ovim zadnjim anketama sigurno će biti bitan u cijeloj toj priči”, uvjeren je Grčić.