Suluda 'zabava': Bacao kamenje na automobile u vožnji

Vijesti 20. kol 201509:28 > 09:32
Pixabay

Protiv državljanina Švicarske, 30-godišnjaka, podnesena je kaznena prijava za dovođenje u opasnost života i imovine, jer se Švicarac 'zabavljao' na nevjerojatan način: stajao je uz cestu, bacao kamenje na automobile u vožnji i tako trojici vozača razbio vjetrobranska stakla.

Događaj se zbio u utorak navečer, oko 21 sat, u mjestu Jasenice. Švicarac je stao uz cestu i kad je naišao automobil Vento zadarskih registracija, kojim je upravljao 54-godišnjak, Švicarac je bacio veliki kamen i pogodio vozilo ravno u prednje vjetrobransko staklo. Šokirani vozač ipak se nije zaustavio, a ubrzo je naišlo drugo vozilo, Kia zadarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak. Švicarac je ponovno zamahnuo i opet uspio pogoditi prednje vjetrobransko staklo automobila u vožnji.

Prijavljen je policiji, pa se na par sati pritajio, no uz cestu je opet stao oko ponoći. Tada je, u mrklom mraku, velikim kamenom uspio pogoditi vjetrobransko staklo automobila zadarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak. Policija je tada već bila u potrazi za Švicarcem, tako da su ga nakon trećeg razbijanja automobila u vožnji uspjeli uhvatiti.

Nije se, u prvom trenutku, znalo otkud je 30-godišnjak, jer je i komunikacija s njim bila otežana, on je nerazgovjetno pričao i mrmljao, a kod sebe nije imao nikakve dokumente. Odveden je u policijsku postaju u Obrovac, gdje je utvrđeno o kome se radi i odakle je, medicinski je pregledan i noć je proveo u policiji.
Policijska kaznena prijava ga tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, javlja Zadarski.hr.