Čitatelji N1 žele pomoći izbjeglicama hranom, odjećom…

Vijesti 25. kol 201513:10 > 13:11
CNN

Potresne slike izbjeglica koje se u nemogućim, neljudskim, uvjetima pokušavaju domoći života dostojnog čovjeka, života bez straha od smrti, silovanja... od čega su pobjegli iz svojih zemalja, posljednjih dana obilaze svijet. Izvještaji s terena nisu nimalo ohrabrujući, a rješenja za ovaj problem zasad nema na vidiku.

Dirnuta prizorima iz Beograda, u kojem stotine izbjeglica dane provodi u neimaštini i neizvjesnosti, Jelena Milić odlučila je pružiti dom jednoj izbjegličkoj obitelji iz Sirije.

S obzirom da se Srbija već naveliko suočava s velikim brojem izbjeglica, te da Mađarska gradi zid koji bi spriječio njihov prelazak u EU postoji mogućnost da dio izbjeglica krene prema Hrvatskoj.

Pitali smo vas – biste li pomogli izbjeglicama i na koji način. Rezultati ankete pokazuju da je najveći broj čitatelja N1, njih 34 posto, spremno pomoći hranom, 32 posto odjećom i obućom, 15 posto novcem, dok bi 11 posto čitatelja primilo izbjeglice u svoj dom. Osam posto čitatelja izjasnilo se da nije spremno pomoći izbjeglicama.

N1