Sindikati traže podršku roditelja: Ne šaljite djecu u školu!

Vijesti 24. ruj 201508:04 > 08:08
STOCK PHOTOS

Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja uputili su roditeljima priopćenje povodom štrajka u sustavu obrazovanja i znanosti, putem kojeg ih obavještavaju kako će djeca unatoč štrajku biti zbrinuta u školama te ih mole za razumijevanje.

“U ovom trenutku iznimno nam je važna vaša podrška i razumijevanje. Ovo nije borba samo za mali dodatak na plaću učitelja i nastavnika, ovo je puno više od toga. Ovo je borba za bolje i kvalitetnije obrazovanje naše djece, za dostojanstvo onih koji im svakodnevno prenose znanje, čuvaju ih i brinu se o njima. Naši učitelji i nastavnici rade jedan od najodgovornijih poslova, s velikim entuzijazmom i ponosom. Ali taj se rad sustavno omalovažava i degradira, a problemi se ignoriraju”, navode u priopćenju.

Ukazujući na probleme i boreći se za svoja prava, učitelji i nastavnici ne rade ništa loše za našu djecu, naglašavaju, naprotiv, bore se i za njihovu bolju budućnost!

“Kao roditeljima, ne smije nam biti svejedno u kakvim uvjetima naša djeca uče i u kakvom društvu odrastaju. Važno je da im i na ovakvim primjerima pokažemo da imaju pravo na život u poštenom i pravednom društvu u kome će i oni jednoga dana biti radnici. Važno je da ih i mi kao roditelji naučimo da svatko tko pošteno radi treba biti pošteno plaćen za svoj rad, da se za to treba i vrijedi boriti. Pružite učiteljima i nastavnicima potporu na način da ne šaljete svoju djecu u školu za vrijeme štrajka ako to možete. Ako ne, dovedite ih u školu, ona će bez obzira na štrajk biti zbrinuta i čuvana kao i uvijek”, pozivaju ih sindikati.