HDZ: U godinu dana izgubili smo grad veličine Sinja

Vijesti 02. stu 201516:04 > 16:05
Sanjin Strukic/PIXSELL

Demografski podaci Hrvatske su poražavajući, upozorava u ponedjeljak HDZ navodeći kako je četvrto propalo obećanje SDP-a ono da će socijalna politika obuhvatiti širok prostor različitih mjera u područjima demografske, pronatalitetne i populacijske politike.

Milanovićeva politika je propala. Hvale se da Hrvatska raste! Hrvatska raste, ali u krivom smjeru. Gospodarstvo je u kaosu. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju. Svjedoci smo šokantne nezaposlenosti, iseljavanja, kao i demografskog sloma”, navodi HDZ u priopćenju.

Pozivajući se na podatke Državnoga zavoda za statistitku, HDZ navodi da su demografski podaci poražavajući te da je prošla godina bila “godina s najvećim demografskim padom u povijesti samostalne hrvatske države” jer je zabilježeno 11.273 manje rođenih nego umrlih.

“Usporedbe radi, samo u jednoj godini izgubili smo grad veličine Sinja. Milanovićeva Vlada u svom mandatu nije poduzela ništa kako bi spriječila izumiranje, kao ni iseljavanje našeg stanovništva”, navodi HDZ te naglašava da je potrebna promjena.

Milanovićeva politika, ističu, bacila je Hrvatsku u gospodarski i socijalni ponor. “Ništa se neće promijeniti bez prave promjene vodstva. Izaberimo promjenu koju Hrvatska treba i zaslužuje”, poručuje HDZ.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.