Ročište u slučaju Planinska odgođeno zbog Sanaderove viroze

Vijesti 04. stu 201510:17 > 10:24
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ročište na zagrebačkom Županijskom sudu koje se trebalo održati u slučaju Planinska odgođeno je zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog Ive Sanadera. Pregledom u zatvorskoj bolnici utvrđeno je da Sander ima virozu pa je rasprava odgođena do 24. studenog.

Podsjetimo na zagrebačkom Županijskom sudu danas je trebalo biti nastavljeno ispitivanje svjedoka u slučaju Planinska. Na ročištu su se trebali pojaviti Ivan Šuker, Gordan Jandroković, Damir Polančec i Božo Biškupićm, ali pojavio se samo Biškupić.

Gordan Jandroković i Ivan Šuker pismeno su se ispričali zbog nedolaska opravdavši se ranije preuzetim obvezama dok je Damir Polančec telefonoom javio sudu kako ima virozu.

Na ročištu se nije pojavio ni optuženi Ivo Sanader jer je primljen na liječničku obradu u zatvorskoj bolnici.

Sanaderovi odvjetnici kazali su da ne pristaju na ispitivanje svjedoka Bože Biškupića bez prisutnosti Sanadera pa je rasprava prekinuta do 12 sati kada je sud odlučio, radi Sanaderove bolesti, odgoditi raspravu do 24. studenog.

Uskok je povukao zahtjev za dodatno vještačenje njegova zdravstvenog stanja.

U slučaju Planinska se bivšeg premijera tereti da je primio 17 milijuna kuna ‘provizije’ nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, uz Vladinu suglasnost, kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.