Prgomet: Cilj MOST-a je ponuditi sljedećeg premijera

Vijesti 05. stu 201517:20 > 17:21
PIXSELL/Davor Puklavec

MOST nezavisnih lista u Zagrebu je predstavio program za prvu izbornu jedinicu, piše HRT. Iz MOST-a su ponovno ustvrdili kako nemaju namjeru koalirati ni s HDZ-om, ni sa SDP-om.

Drago Prgomet je kazao kako samo ozbiljne promjene u društvu mogu pokrenuti Hrvatsku naprijed te kako jedino MOST nudi te promjene.

“Mi vjerujemo da će se Vlada sastaviti, vjerujem da ćemo imati dovoljno mandata ne samo za promjene, nego i za ponuditi svog mandatara. To je naš cilj na ovim izborima”, rekao je.

Predstavili se i u VII. izbornoj jedinici

MOST nezavisnih lista danas je u Delnicama predstavio i svoje kandidate za VII. izbornu jedinicu. Iz MOST-a tvrde kako su spremni provesti ključne reforme.

“Upravo se u VII. izbornoj jedinici savršeno vidi jalovost dvopartijskog sustava, koji u zadnjih 25 godina nije revitalizirao ekološku industrijsku proizvodnju ili napravio učinkovit sustav zaštite od poplava na karlovačkom području, a na području riječkog prstena nije želio provesti efikasan sustav upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Najgora žrtva te politike ipak je postao Gorski kotar, u kojem dosadašnje strukture nisu bile u stanju zaustaviti negativne populacijske i gospodarske trendove”, poručuju iz MOST-a u priopćenju.

Iz MOST-a najavljuju i kako su voljni provesti konkretne programske mjere i tako omogućiti Goranima ravnopravne uvjete života i rada kroz poticanje lokalnog poduzetništva, zapošljavanje i održivi razvoj, porezne olakšice i povećanje prihoda lokalne samouprave.