Ivo Sanader ostaje u zatvoru

Vijesti 12. stu 201510:51 > 12:34
Izvor: YouTube

Vrhovni sud je u četvrtak objavio da je uvažio Uskokovu žalbu na odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda prema kojoj bivši premijer Ivo Sanader može izaći iz zatvora nakon što se upišu hipoteke na 12,4 milijuna kuna vrijedne stanove i kuće koje su, u trećem pokušaju, ponudili njegova supruga i prijatelji.

‘Prihvaća se žalba Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ukida se prvostupanjsko rješenje i predmet se upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje’, priopćeno je.

Žalba je osnovana, navode iz Vrhvnog suda.

Podsjetimo, USKOK, je problematizirao pojedine nekretnine koje su založene pred sudom za puštanje Sanadera – kako dozvole, koje navodno manjkaju, kako njihovu vrijednost, koja navodno ne odgovara potrebnom iznosu, čiji zbroj treba premašivati 12,4 milijuna kuna.

Naime, nakon što je pred sudom pala jamčevina za Sanadera u obliku nekretnina njegove supruge Mirjane Sanader i odvjetnika Gorana Suića, za bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a svojim su kućama i vikendicama jamčili bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, bivši zastupnici Mario Zubović, Jerko Rošin i Jerko Duško Suić.

Ranije je Vrhovni sud zbog bitne povrede kaznenog postupka i osobito teške povrede prava na pravično suđenje ukinuo presudu Županijskog suda u Zagrebu protiv Ive Sanadera i ostalih okrivljenika u slučaju Fimi media, te je naložio da se suđenje provede iz početka.