Kosor o Karamarku: Nekima je uvijek lijepo, plaćica ide…

Vijesti 03. pro 201509:15 > 09:19
N1

Jadranka Kosor brzopotezno je na Twitteru komentirala optimističnu izjavu Tomislava Karamarka uoči sastanka Kluba HDZ-a.

Karamarka su, podsjetimo, pitali koga će HDZ podržati za predsjednika Sabora.

“Ne bih sada o tome, bit će lijep razgovor, bit će lijepo danas, sve će biti u redu“, odgovorio je šef HDZ-a.

Kosor je to protumačila na sljedeći način:

Inače, Tomislav Karamarko je u prošlom sazivu Sabora bio jedan od najmanje aktivnih zastupnika.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Gostujući u studiju N1, Kosor je komentirala izjavu Zorana Milanovića da je gotovo postignut dogovor oko Roberta Podolnjaka i procjenila odnos snaga u Saboru.

“Interes saborskih zastupnika je velik sa svih strana da Sabor bude konstituiran, bez obzira na formiranje Vlade. Ako bi se predsjednik Sabora izabrao, njima počinju teći sva prava, bez obzira bi li išli na nove izbore – oni bi ostvarili šest mjeseci pune plaće i šest mjeseci pola plaće, za samo pola sata. To je interes sviju”, procjenjuje bivša premijerka.

U interesu države je stabilna snažna vlada u teškim godinama koje dolaze, a takva vlada se ne može dogoditi bez obzira kome se MOST priklonio, smatra ona.

“Sad su oči uprte isključivo u MOST i hoće li se držati onoga što je Petrov ovjerio kod javnog bilježnika”, kazala je, dodajući kako je MOST vrlo brzo od ni jednog ni drugog partnera među velikim koalicijamadošao je do samo i s jednima i s drugima. Bilo bi važno da Most i Petrov izađu pred javnost i kažu što dalje, kazala je, no, oni nemaju iskustvo. Ipak, možda se, predviđa, i iznjedri državničko ponašanje kod MOST-a i to zbog sudbine države.

Sabor treba odlučiti i hoće li javno ili tajno glasati o predsjedniku Sabora, a Kosor smatra da će se MOST “žestoko protiviti tajnom glasanju, jer to bi moglo rascijepiti MOST”.

Kosor također smatra da treba vidjeti je li Petrova ili nekog iz MOST-a kontaktirao HDZ, jer “čuli smo optimistične izjave g. Karamarka. Došao je, to je lijepa vijest”, predbacila je Kosor, dodajući kako je moguće da su se nešto u međuvremenu dogovarali.

Ocijenila je da svi akteri uključeni u formiranje vlasti nisu pokazali ozbiljan odnos prema javnosti, već su postali igrači “ove igre koja više nije zabavna”.

“Ovo je ozbiljan posao, a pretvorilo se u igranje s ugledom hrvatskog Sabora koji ionako nije velik”, ustvrdila je Kosor.

Budući da je Darinko Kosor (HSLS) kazao da Domoljubna koalicija neće podržati zajedničkog kandidata svih stranaka te najavio iznenađenja, Jadranka Kosor je kazala da “možda podrže Zorana Milanovića”. Ustvrdila je i da je to do sada najbitnija informacija, koju je njen prezimenjak pustio u javnost jer ga je reporterka N1 uhvatila nespremnog. Ipak, mrcvariti cijelu naciju do zadnje sekunde, ponovila je, nije ozbiljno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.