SDP-ovac Melčić žestoko "udario" po Milanoviću i Opačić

Vijesti 31. pro 201514:28 > 14:30
Izvor: Marko Prpic/PIXSELL

SDP-ovac Marko Melčić gostovao je u Studiju 4 HRT-a gdje nije štedio riječi kada je u pitanju Zoran Milanović i vodstvo stranke. Šefa SDP-a prozvao je gubitnikom, a stranačke izbore kraljem veljače i početkom ožujka nazvao je isforsiranim.

“Rano sazivanja skupštine SDP-a je ideja Zorana Milanovića. On ima ideju napraviti nekakav blitzkrieg, da možda prođe i bez protukandidata, i da nema puno diskusije” Mislim da on računa na to da će biti friško sjećanje da je on bio premijer, za šest mjeseci svi će ga zaboraviti, dodao je Melčić koji se dotaknuo i Milanke Opačić, prenosi ga Jutarnji list.

“Ona je stranačka sponoruša koju je uvijek na funkciju stavljao šef stranke. Prije Račan, sada Milanović…”

Splitski gradočelnik Ivo Baldasar prije nekoliko dana pozvao je na smjene u vodstvu SDP-a, o čemu više možete pronaći OVDJE, a Melčić kaže da u tome ima podršku.

“Mislim da je Baldasar malo istrčao pred rudo, on nije najpogodnija ličnost da prvi počne tu diskusiju jer on ima putra na glavi, što je otvarao tamo neki HOS-ov spomenik. Znate, kad se predsjednik stranke ulizuje desnici i nacionalistima, to je normalno. Ali kada to radi nekakav gradonačelnik u provinciji, onda je on kao kriv”, komentirao je Melčić za HRT.

U četvrtak je objavio i poseban status, u kojem kritizira Milanovića, kojeg naziva gubitnikom.

Za 6 mjeseci će Zoran Milanović pasti u zaborav kao bivši premijer dok će za 2 mjeseca još biti u svježem sjećanju. Prije dva dana Zoran Milanović je imao na jednoj TV mreži svoj vjerojatno posljednji interview u živo kao “predsjednik Vlade”. To najviše voli. Premijer na TV uživo. Izjavljivao je da u stranci možda od njega ima starijih, ali da je ON najiskusniji. I najkompetentniji. Najgore od svega on u to i sam vjeruje. Iako svaki dan čita Financial Times i The Economist gdje je pisalo da je hrvatska vlada najgora u EU i on najgori premijer. I pisao njihov slavni novinar Tim Judah”, navodi na početku.

O Milanki Opačić kaže da je “više pretjerala kada je Baldasaru poručila da neka ide van iz SDP-a”.

“Što je skandalozno. Baldasar je neposredno izabran od građana, a Milanka je uvijek bila na funkciji milošću šefa bio to Ivica Račan ili sada Zoran Milanović. Milanka i još neki žele od vrha SDP napraviti zatvoreni krug funkcionera koji dobro žive desetljećima. Bedem ljubavi. I među prvima se bunila protiv najavljenog sniženja plaće zastupnicima. Najzabavije je da se na konzultacijama kod Predsjednice u razgovoru Zoka žalio da što će on sad ako više ne bude premijer, život je skup, da šalje sina na školovanje u Bruxelles i otkud to platiti. Upitno je i dokle će mu Dinko Suton, financijski direktor SDP plaćati ručkove u Taču iz partijske blagajne”, napisao je među ostalim.

https://www.facebook.com/marko.melcic/posts/10207956538008904

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.