Brnjac za N1: Moramo voditi računa da ne dođemo u tamnocrvenu zonu na ECDC karti

Vijesti 24. lip 202213:18 > 18:11 0 komentara
N1

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac iz Osijeka se uključila u program emisije N1 Studio uživo te otkrila strahuju li da će epidemiološke brojke vezane uz koronavirus razmahati tijekom ljeta te kako bi to moglo utjecati na turizam.

“Hrvatska je razvila ‘Safe stay’ projekt zajedno s HZJZ-om. Dogovoreni su svi protokoli. Taj projekt je sada na razini preporuka. Korona jest i dalje među nama i zbog toga se moramo svi pridržavati nužnih mjera”, kazala je ministrica.

Istaknula je da moramo voditi računa da se ne nađemo u tamnocrvenoj zoni na karti ECDC-a.

“Mi smo proteklih godina ovim projektom dokazali i turistima i građanima da smo odgovorna turistička destinacija. Moramo voditi računa da nismo tamnocrveni na karti. Prema zadnjoj karti nismo i mislim da zajedno možemo voditi računa da ne dođemo u tu kritičnu situaciju”, rekla je.

Govoreći o turističkim rezultatima, kazala je da smo krajem lipnja prošli već 20 milijuna noćenja, čime smo na preko 90 posto s noćenjima u odnosu na 2019. godinu. “Brojke su izrazito dobre”, ocijenila je pa dodala da su nam sada izrazito važni projekti vezani uz produženje sezone kako bismo išli prema cjelogodišnjem turizmu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram