“Cijene su prilično visoke, ali čeka nas sjajna turistička sezona”

Vijesti 11. ožu 202319:50 0 komentara
Miroslav Lelas/Pixsell

Direktorica Turističke zajednice Splitsko Dalmatinske županije Ivana Vladović u Dnevniku N1 televizije komentirala je kako bi mnogla izgledati ovogodišnja turistička sezona.

“Možemo reći da da nas s jedne strane čeka jedna sjajna turistička sezona, ali nažalost moramo biti svjesni pokupljenja u cijelom svijetu. Na sreću ili nažalost takav je trend u cijelom svijetu, nitko nije toga pošteđen”, rekla je.

Navodi kako je bitno da radimo upravo na tom da i prosječna i natprosječna obitelj može ljetovati na Jadranu.

“Prestanimo razmišljati samo o srpnju i kolovozu, razmišljajmo o cijeloj sezoni. Onda će možda i hrvatska obitelj moći otići na ljetovanej bez dizanja kredita.

Sve je u Dalmaciji povoljnije kad nije špica sezone, zaboravimo Split, Hvar, Brač.  Sve svoje snage moramo usmjeriti da rasteretimo centre u koje najviše turista dolaze, ali i lokalno stanovništvo”, rekla je te je dodala: Ne možemo biti središte turizma, a ljudi su nesretni. Tržište je slobodno, cijene su već i ovako poprilično visoke. Ove godine će zbog otvaranja šengenskih granica biti još i više turista, trebamo više rasteretiti centre turizma”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!