Grbin: Tražit ćemo da Sabor u petak glasa o opozivu Hrvoj Šipek

Vijesti 23. stu 202117:14 > 19:06 0 komentara
N1

Prije sjednice Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin, predsjednik stranke, dao je izjavu za medije. Najavio je da će tražiti opoziv Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, a komentirao je i borbu s covidom te pozvao Vladu da donese konkretne mjere.

“Što se tiče covida, u prehodna tri dana u Hrvatskoj je preminulo oko 200 ljudi. Ako nekom to nije zvono za uzbunu, doista ne znam što nam se treba dogoditi”, rekao je Grbin.

Istaknuo je da Vlada mora početi uvoditi konkretne mjere kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

VEZANA VIJEST

“Vlada nema hrabrosti donijeti konkretne logične mjere koje će biti stvaran odgovor na pandemiju. Zašto neke zemlje koje imaju daleko više stanovnika nego Hrvatska danas imaju daleko manju smrtnost od nas? Vlada mora konačno početi donositi konkretne mjere”, poručio je šef SDP-a.

Naglasio je da su za upotrebu covid-potvrda, ali na logičan način. “U kino i kafić možete bez covid-potvrde, a u knjižnicu ne možete – to nije logično.”

“Tražim od Vlade da napokon pokaže hrabrost, da se ne uplaši ovog prosvjeda i da počne raditi ono što je ključno za zaštitu života”, poručio je.

“Mediji su u slučaju Žalac odradili ulogu policije i DORH-a”

Grbin je govorio i o korupciji u Hrvatskoj. Istaknuo je da DORH nije radio svoj posao u slučaju bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac.

VEZANA VIJEST

“Mediji su u slučaju Žalac odradili ulogu policije i DORH-a. To znači da nam je ovakav DORH nepotreban”, kazao je Grbin.

Kaže da je DORH postao takav dolaskom Zlate Hrvoj Šipek. “Od njenog dolaska, to je postalo katastrofa.”

“Zbog toga ćemo u petak zatražiti da se raspravlja i o njezinoj smjeni i zatražit ćemo da Sabor glasuje o početku postupka opoziva Glavne državne odvjetnice”, najavio je Grbin.

“Svojim ponašanjem je debelo narušila ugled, poziciju i funkcioniranje DORH-a”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!